mandag 13. september 2010

Norge har ingenting i ett Europamesterskap å gjøre – Petter Aas

Norge har ingenting i ett Europamesterskap å gjøre – Petter Aas
Petter Aas er en respektert mann på Re videregående skole. Han er en bra lærer som vet hva han vil i fagene og i timene, men fotball det har han ikke peiling på. Det eneste Petter har å vise til er ett fåtall fotballkamper på tv og ett avisutklipp da han var keeper i sjetteklasse, noe som er en del år siden.
Norge har ingen Ronaldo, ingen Messi og heller ingen Steven Gerrard. Vi har Erik Huseklepp, Moa og John Arne Riise som per dags dato kanskje er de største og mest interessante spillertypene vi har i Norge i dag. Utspillet til Petter kom etter Norges landskamp mot Portugal. Resultatet ble 1-0 til Norge noe som hele nasjonen gledet seg over og feiret i to dager. Men så var vi Petter Aas som mener at det ikke var underholdene nok og mener at målet til Norge var ett flakse mål. Men viser ikke målet som Norge fikk hvor mye innsats og vilje som ligger i det norske laget? Det at John Carew tar ett løp fra midtbanen til keeper skjer ikke hver dag, men når han først gjør det så blir det mål, det vil jeg si er utrolig bra.
Når det kommer til Norge som fotball nasjon så har vi ikke verken ferdigheter eller spiller typene til å gå av den ekstra mannen, ta den ekstra finta som f.eks Portugal har. Vi har jo Erik Huseklepp som briljerer på Brann og i Tippeligaen, med utsøkt teknikk, men heller ikke han er på ett så internasjonalt nivå som spillerne til Portugal. Og da blir det helt feil at Norge skal spille på det, eller tar jeg feil? Petter Aas mener at Norge spiller kjedelig og at det bare er lange baller opp på Carew og resten skal storme etter og forhåpentligvis være der etter at Carew har rørt kula. Og det er helt sant, det er sånn Norge spiller, men det er sånn Norge må spille skal de bli utelling. For når alt kommer til alt så er det 3 poeng som er det viktigste for landslaget. Og skal vi få det så må vi spille på det vi er gode på. Nemlig innsats og vilje. Og er det noe Norge viser så er det nettopp det. De kriger i 90minutter og gjør alt de kan for å vinne kampen og for meg så er det underholdene nok i seg selv. Vi har endelig fått et landslag som virkelig vil noe fornuftig. Og når det er det som funker så syns jeg vi skal glede oss over det så får vi heller tåle at de er litt kjedelig for enkelte. Men ett lyspunkt er jo at i 2012 får vi en ny landslagssjef som jeg tror kommer til å spille på en helt annen måte en Drillo, så da kan vi jo glede oss til det! Men Norge har absolutt noe i ett EM å gjøre, hvis de klarer å kvalifisere seg til det, og klarer de ikke det, så kan du heller komme tilbake til meg og si at Norge ikke har det. For da viser det at de rett og slett ikke er gode nok. Men jeg har troa og syns det er moro å se at de virkelig vil noe når de spiller på banen og det skal vi glede oss over!




Håvard Øygarden

1 kommentar:

  1. Min troverdighet som fotballekspert er trukket i tvil. Eller rasert, som noen vil si. Vi får se hvem som får rett. Tiden vil vise...

    SvarSlett