fredag 2. september 2011

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg Arbeiderpartiets leder og Norges statsminister er en veldig flink taler. Han holder seg alltid til tema og er alvorlig på en god måte, han får frem poengene sine ved å være jkar og tydelig, han tar også alle saker alvorlig og med en stor seriøsitet, som vi forventer av statsministeren vår.

Jeg har tatt en nærmere titt på talen han brukte i Oslo Domkirke når alle historiene om Utøya tragedien haglet som verst og alle nordmenn var skrekkslagende og var berørt på en eller annen måte.

Han starter talen med et alvorlig tema. Han forteller om ”Mor Utøya”, Monica og sier: ”Nå er hun død, skutt og drept, mens hun skapte trygghet og glede for ungdom over hele landet!” Dette kommer som en bomba da flere i kirken ikke visste hvem som var drept. Han bruke Pathos for å påvirke følelsene til de i salen og når vi da ser på hans Ethos som statsminister virker han veldig ”sårbar” der oppe alene på taler stolen, men samtidig veldig sterk. Slutten av talen er preget av at han gir publikum en følelse av trygghet. Han bruker mye VI i talen sin, han gjør folket samlet og han bekrefter at ingen skal være alene for nå står alle VI sammen!

1 kommentar:

  1. Mye bra, Håvard. Senere skal du få anledning til å analysere en tale e.l. grundigere, og da kan du bli enda mer bevisst på å bruke retoriske begrep + sitater og gode illustrasjoner på retoriske virkemidler som taleren bruker.

    SvarSlett